Mijn 13e en laatste project voor de meesterproef was voor TEMP architecture.

Dit project moesten wij weer zelf een opdrachtgever vinden, na wat mails rond te sturen kwamen wij vrij snel in contact met onze opdrachtgever Maarten van Tuijl die met een leuk project voor ons kwam.

Wij hebben dit zelfde project doorgetrokken als onze meesterproef. Om hierover te lezen klik hieronder

Mijn groepje

Voor dit project werkte ik samen met Daniel de Haan, Pibe Baartman en Ikra Gürkan. Bij dit project was Daniel de teamleider
Voor informatie over mijn teamleden en hun projecten kunt u naar hun portfolio's:

Daniel de Haan: https://danieljeltedehaan.wixsite.com/mysite 

Pibe Baartman: https://sites.google.com/view/portfolio118180 

Ikra Gürkanhttps://portfolioikragurkan.jouwweb.nl/

De opdrachtgever

De opdrachtgever voor dit project is Temp Architecture Urbanism.

Temp Architecture Urbanism focust zich op het maken van mooie, zorgvuldig gedetailleerd, flexibel en contextueel goed ingepaste gebouwen die een lange levensduur hebben. Temp Architecture Urbanism heeft de ambitie om de wereld mooier, socialer, gezonder en duurzamer te maken. 

Temp staat voor tijd. Dit hebben ze gekozen omdat veel werken aan opdrachten waarbij tijd een rol speelt, ze zijn onder andere ervaren in verduurzaming, transformatie, circulariteit, fasering en flexibiliteit.

Temp werkt veel samen met experts op meerdere gebieden zoals bouwmanagement, bouwtechniek, bouwkosten en aanverwante disciplines zoals landschaps- en productontwerpers. 

Temp is in maart 2011 opgericht door de architecten Tom Bergevoet en Maarten van Tuijl . De laatste van die twee is onze contactpersoon voor dit project. 

De opdracht

Onze opdracht voor dit project is om onderzoek te doen voor het project van Temp om in Sloten ontwerpend onderzoek doen naar de integratie van kleinschalige bedrijfsruimte. Wij gaan hierbij helpen door onderzoek te doen in de buurt tegenover onze school.

We gaan dit doen in meerdere stappen.

 

We beginnen met een analyze van de huidige situatie.

Dit gaan we doen door te kijken welke behoeften naar bedrijfsruimte er is vanuit de buurt, maar ook welke behoeften naar bedrijfsruimte er is vanuit de rest van de stad. Daarnaast gaan we ook een ruimtelijke analyze doen van de buurt. Dit houd in dat we onder andere gaan kijken naar de afmetingen, soorten architectuur in buurt, materialen van de huidige gebouwen en de eigenaarschap van de huidige gebouwen.

 

Na de analyze gaan wij beginnen aan het ontwerpend onderzoek.

In het ontwerpend onderzoek gaan wij verschillende onderwerpen onderzoeken voor het nieuwe gebouw wat Temp in de wijk kan introduceren. Bijvoorbeeld gaan we onderzoeken hoe hoog het gebouw mag worden en welke materialen er gebruikt moeten worden gebruikt (moet het matchen met de rest van de buurt of niet). Ook gaan we kijken wat een aantrekkelijk perspectief is voor de belanghebbenden (gemeente, eigenaren, bewoners, ondernemers...) als je uitzoomt en naar de hele straat kijkt.

Als we de resultaten van ons ontwerpend onderzoek hebben gaan we die bespreken met de opdrachtgever en op basis daarvan gaan wij een uiteindelijke oplossing kiezen en dat idee ontwerpen.

 

Als we klaar zijn met het ontwerpend onderzoek gaan we beginnen aan de uitwerking van ons idee. Dit gaan we doen door middel van een visualisatie bijvoorbeeld door middel van een maquette, tekening of referentiebeelden. Ook moeten we aan het eind het onderzoek zo duidelijk mogelijk schrijven zodat iedereen het kan begrijpen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb